het is bijna zover...
Door: linda
Blijf op de hoogte en volg linda
19 Januari 2008 | Nederland, Utrecht
Hier een eerste berichtje op mijn site. Het is bijna zover… nog 12 dagen en dan sta ik met al mijn spullen (en dat zijn er vast een hele hoop…) op Schiphol.
Ik ben er inmiddels redelijk klaar voor. Alle prikken zijn gehaald, de spullen voor de school zijn inmiddels afgeleverd in Rotterdam en staan te wachten op de boot, mijn visum is gehaald (na nogal lang wachten, met vele anderen in een soort garage wat doorgaat voor Surinaams consulaat) en gister heb ik mijn gezellige afscheidsborrel gehad.
Nu komen vooral de dingen waar ik wat minder zin in heb en dat is mijn spullen inpakken, zodat er iemand anders in mijn kamer kan, het nodige opruimen, de laatste praktische dingen kopen en natuurlijk mijn koffer inpakken. Dat laatste gaat waarschijnlijk een heel avontuur worden want hoe krijg je het voor elkaar (zeker als je Linda heet) om niet meer dan 25kg mee te nemen en dat nog wel voor vier maanden?! We zullen zien of dat gaat lukken…
Zoals je leest ben ik er nog wel even druk mee. Nu het allemaal steeds dichterbij komt kan ik mij echter steeds minder voorstellen dat ik straks echt vier maanden in Paramaribo woon, dat ik straks echt voor de klas sta met (hopelijk) allemaal lieve kindertjes, dat ik straks echt elke dag in minstens 30 graden zit, dat ik straks echt op moet passen voor de beruchte verkrachter en dat ik straks echt al mijn lieve familie en vriend(innet)jes vier maanden moet missen. Vooral dat laatste zorgt nog wel eens voor wisselende stemmingen, maar gelukkig overheerst bij mij het gevoel dat ik er heel veel zin in heb en van plan ben om er een top tijd van te maken.
Voor nu stop ik, dit is mijn laatste verhaal vanuit mijn kamer in Utrecht en dus ook vanuit Nederland. Hopelijk lees je in de komende berichtjes alles over mijn avonturen in Suriname.
Voor iedereen een dikke kus
19 Januari 2008 - 14:46
Joëlle:
Lieve Lin,
Wat een mooi verhaal heb je geschreven.Ik moet ff een traantje wegpinken....Blijkbaar heb je het er soms toch wel moeilijk mee, dat je een toch wel langen tijd niet hier bent op je vertrouwde plek met vertrouwde mensen.
De borrel was erg gezellig, dank je wel!
Nogmaals: veel succes, veel plezier.
En we zien je gelukkig nog de 27e!
Liefs, Joëlle -
19 Januari 2008 - 15:25
Karlijn:
Lieve Lin,
Ik deel de mening met je zus! Mooi verhaal! En dat je (oa) mij gaat missen is logisch;) Maar daar kom je ook wel over heen:D Je gaat daar namelijk een top tijd tegemoet waar best veel mensen van dromen en jij doet het gewoon! Het gaat je dan ook zeker lukken! Dat weet ik zeker! Je staat bij mijn favorieten boven aan mijn mensen die in het buitenland zitten, dus ik zal je niet vergeten en je zeker te weten blijven volgen! Verder hoop ik je natuurlijk gewoon op msn te spreken! Neem je cam mee dan kunnen we cammen:D
Meis het gaat je goed daar!
Geniet!
Liefs xx Kar -
19 Januari 2008 - 15:34
Papa:
lientje
een hele onderneming je bent jonger dan je vader toen die voor het eerst in het buiten land ging werken !
Ik weet zeker dat het een ervaring is die je nooit zou willne hebben gemist.
en mogelijk word je wel net zo,n zigeuner als je vader!
groetjes en sterkte met veel kusjes!!
papa
21 Januari 2008 - 07:56
Jantine:
Was gezellig he, afgelopen vrijdag? En de foto's zien er ook errug gezellig uit! Mis alleen een foto van jou en Kevin... ;-) A.s. donderdag nog even goed shoppen in het koude kikkerlandje en dan kun je echt op naar tropische sferen! Stoer hoor, ik hoop dat je een fantastische tijd tegemoet gaat, maar dat gaat vast lukken. Groetjes van je grote zus. -
21 Januari 2008 - 18:45
Mama:
Lieve Linda,
ja, ja nou gaat het eindelijk echt gebeuren. Alle voorbereidingen afronden; laatste dingetjes doen, regelen en kopen. Dan nog de grote puzzel van de te kleine koffer en de te grote berg bagage die zeker weten mee moet.....En dan gaan we je uitzwaaien op Schiphol!! Spannend, uitdagend, leerzaam, beetje eenzaam af en toe, maar wel leuk en heel bijzonder -zo'n kans krijgen niet veel mensen van jouw leeftijd. Daarom wens ik je veel sterkte, maar vooral veel plezier en een mooie tijd. Gelukkig kunnen we allerlei technische middelen gebruiken om veel contact te hebben en ..... wij komen naar je toe voor de Pasen. Dan kan jij ons van alles laten zien van Paramaribo en omstreken. We kijken er al naar uit hoor. Maar nu eerst vertrekken..... Kus van mama. -
24 Januari 2008 - 18:12
Shirli:
Hey Lin!!
Zo zo, wat een mooi verhaal heb je geschreven!!Klinkt wel spannend allemaal, zeker nu het steeds dichterbij komt!!
Meis, ik wens je heel veel succes en plezier!!
Geniet van alles wat je gaat mee maken.
Maar doe wel voorzichtig!!!
dikke kus,
Shirli -
24 Januari 2008 - 19:31
Kèren:
He Lin!
Hoest ermee?? Ik ken het dubbele gevoel, aan de ene kant heb je er onwijs veel zin in en aan de andere kant toch wel spannend, een nieuwe omgeving en je dierbaren achterlaten.
Geloof mij, t komt goed!!! Je gaat de tijd van je leven hebben!!!
Krijgen we dan ook zo'n leuk programma van je te zien als: "Groetjes uit Paramaribo"?
Soko, soko!
Succes nog ff met inpakken!
Ik ga je volgen!
Liefs Kèren -
28 Januari 2008 - 17:03
Wijnie:
Lieve Linda,
Leuk dat we zo kunnen volgen via internet. Ja moeilijk he om je koffer te pakken, wat moet je allemaal meenemen, en welke schoenen zijn handig bij welk setje kleren, en heb ik wel genoeg bij me.
Linda ik wens je heek veel succes daar, en we leven met je mee.
Dikke kus Wijnie -
28 Januari 2008 - 20:44
Joke:
Hoi Linda,
Leuk verhaal. Ik wil je nog heel veel plezier wensen. (Gaat vast lukken, en ik kan het weten !).
Hele goede reis en doe wel voorzichtig.
Doei,
Joke
28 Januari 2008 - 21:03
Harjo/els:
Hoi Linda
Leuk verhaal! Goede reis gewenst en we hopen snel leuke verhalen uit Paramaribo te lezen. Het zal je vast allemaal wel lukken en over vier maanden wil je niet meer terug naar dit sombere kikkerlandje.
Geniet ervan!!
groeten en kus
Harjo en Els -
30 Januari 2008 - 14:36
Esmeralda:
he lin,
Heeeeeeeeeeeeel veel plezier !! en tot snel!
x es -
31 Januari 2008 - 14:23
Mama:
Lieve Linda,
en daar ging je dan door de douane, samen met veel Surinamers en enkele Hollanders. En je koffer met een paar extra dure kilo's overgewicht was intussen al via de band afgevoerd naar het vliegtuig..... We hoorden je in de verte lachen met je klasgenoot, dus dat zal wel goed gaan samen, op jullie plaatsen vlakbij de toiletten, zodat je iedereen goed kan bekijken! We wachten op je sms'je na de landing. Dan snel naar jullie huis en kijken hoe het daar allemaal is in het echt. We zijn benieuwd. Henze en ik zijn nog even langs gegaan bij opa/oma van H. Hartelijke groeten ook van hen en veel plezier daar. We mailen. Kus van mama. -
02 Februari 2008 - 12:52
Fieke:
En??? Hoe is het daar?
Bevalt het huis of is het erg gaar?
Hier sneeuwde het vandaag!! Heb je dus gemist, haha!
We kijken uit naar je eerste verhalen! Succes maandag met de kleine negertjes en veel liefs,
je familie uit Houten